අවශ්ය ද්රව්ය
තල්ගෙඩි මදය කෝප්ප 1/2ක්
ශීත කළ කිරි කෝප්ප 01ක්
සීනි හෝ මීපැණි මේස හැඳි 1-2ක්
අයිස් කැට 3-4ක්
වැනිලා සාරය බිංදු 2-3ක්
එනසාල් කුඩු ස්වල්පයක්
පිළියෙල කරගන්නා ආකාරය
තල් ගෙඩියෙන් මෘදු, විනිවිද පෙනෙන මදය ඉවත් කර ගන්න. තද කොටස් හෝ කෙඳි ඉවත් කරන්න. බ්ලෙන්ඩරයට තල් මදය, ශීත කළ කිරි, සීනි (හෝ මී පැණි) සහ එනසාල් කුඩු එකතු කරන්න. අවශ්ය නම් වැනිලා එසන්ස් බිංදු කිහිපයක් එක් කරන්න. සිනිඳු හා පෙණ සහිත වනතුරු හොඳින් බ්ලෙන්ඩ් කරන්න. අයිස් කැට සමඟ සීතලෙන් පිළිගන්වන්න, නැතහොත් පිළිගැන්වීමට පෙර ටික වේලාවක් ශීතකරණයේ තබන්න.
