වර්ෂ 2025 ක්වූ January 06 වැනිදා Monday
කුකුළු මස් වගේද ගස්ලබු
* ගස්ලබු තරමක ගෙඩියක්
* ගා ගත් පොල් මිටක්
* පොල් කිරි අඬු කෝප්ප 2ක්
* කැකුළු හාල් මිටක්
* තළාගත් සුදු ලූනූ
* තුනපහ මේස හැඳි 1ක්
* මිරිස් කුඩු මේස හැඳි 1ක්
* ගම්මිරිස් කුඩු මේස හැඳි 1ක්
*ගොරකා මඳ 2ක්
*රට ලූනූ ගෙඩියක්
* අමු මිරිස් කරල් 2ක්
* රම්පේ
* කරපිංචා
* කුරුඳු පොතු කැබැල්ලක්
* තෙල් ස්වල්පයක්
* ගා ගත් පොල්, හාල් ,තුනපහ , මිරිස් කුඩු දුඹුරු පැහැවන තුරු කබලේ බැදගෙන කුඩුකර ගන්න.
* ගස්ලබු ගෙඩිය සුද්දකර සාමාන්ය ප්රමාණයේ කොටු කපාගන්න.
* තෙල් ස්වල්පයක් ළිප මත තබා රත් වූ පසු එයට සුදු ලූනූ ,කුරුඳු පොතු, රටලූනූ , රම්පේ ,කරපිංචා එකතුකර බැඳ ගන්න.
* එයට ගස්ලබු හා පොල් කිරි එකතුකර හොඳින් හැඳි ගා තැම්බෙන්නට හරින්න.
* වෙනත් භාජනයකට පොල් කිරි ටිකක් ගෙන එයට කුඩු කරගත් පොල්, හාල්, මිරිස්, තුනපහ , ගොරකා එක්කර තැම්බුණු ගස්ලබු මිශ්රණය ද එක්කර අවශ්ය පමණට ලුණු එක්කර මද ළිප නිවාගන්න.
*දැන් දීසියකට දමා කෑමට ගන්න.
කොස් හිමිඩි තෙම්පරාදුව
* ඇට ඉවත් කරගත් කොස් රිබිඩි 20ක්
* රට ලූනූ ගෙඩියක්
* අමු මිරිස් කරල් 3ක්
* කෑලි මිරිස් මේස හැඳි 1ක්
* ගම්මිරිස් කුඩු
* සුදු ලූනූ මේස හැඳි 1ක්
* අබ ඇට
* රම්පේ
* කරපිංචා
* පොල් තෙල්
* ලුණු ස්වල්පයක්
* ඇට ඉවත් කරගත් කොස් රිබිඩි හොඳින් සෝදා තෙත බේරෙන්න තබාගන්න.
*දැන් භාජනයකට තෙල් දමා හොඳින් රත් වූ තෙලට කොස් රිබිඩි, සුදු ලූනූ ,අබ යොදා මඳ ගින්නේ බැදෙන්නට හරින්න.
* ඉන්පසු එයට රම්පේ ,කරපිංචා , කපා ගත් රට ලූනූ , අමු මිරිස් , කෑලි මිරිස් දමා හොඳින් කලවම්කර බැදෙන්නට හරින්න.
* ළිපෙන් බා ගැනීමට පෙර රස පදමට ලුණු එක් කරන්න.
කරපිංචා ලුණු මිරිස
* දලු කරපිංචා මිටක්
* සුදුලූනූ බික් 3/4ක්
* කොච්චි කරල් 3ක්
* රතු ලූනූ ගෙඩි 6 - 7ක්
* ගම්මිරිස් කුඩු මේස හැඳි 1ක්
* දෙහි යුෂ ස්වල්පයක්
* ලුණු අවශ්ය පමණ
* කරපිංචා හොඳින් සෝදා මිරිස් ගල මත තබා එයට සුදු ලූනූ ,කොච්චි ,රතු ලූනූ ,ගම්මිරිස් එකතු කර හොඳින් අඹරා ගන්න.
* හොඳින් ඇඹරුණු පසු එයට අවශ්ය ප්රමාණයට ලුණු හා දෙහි යොදා කවලම් කර කෑමට ගන්න.
උපදෙස්
සූපවේදී භාෂිත දිල්ෂාන්
රන්දිය හොලිඩේ